U bent hier
Verkeersplan verdeelt gemeenteraadsleden
Vlaams Belang bracht 'De Berlijnse Muur' op de gemeenteraad. "De raadsleden moeten kleur moeten bekennen over het doorknippen van het verkeer op de Grote Markt", stelde Marcel Taelman.
Voorzitter Christel Van den Plas (Open Vld) haalde aan dat de gemeenteraad niet bevoegd is te stemmen. "We kunnen wel vragen of de vraag ontvankelijk is ja dan neen. Wie vindt van ja staat recht wie neen zegt blijft zitten." Daar kon het Vlaams Belang zich met tegenzin mee verzoenen. Het Vlaams Belang en de N-VA stonden recht de overige raadsleden bleven zitten. Bijgevolg werd nogmaals de gekende houding bevestigd, waarna Marcel Taelman de onbereikbaar van het centrum aankaartte.
"Geen enkel debat over deze grote verkeersverandering is er gevoerd en er is geen respect voor afspraken. In het Commercieel Masterplan van 2008 staat dat Lier hoofdzakelijk een handelsstad is. Daarvoor is doorrijdbaarheid en parkeren heel belangrijk. Wie deze knip goedkeurt, gijzelt onze burgers. De lokale middenstanders zullen het eerste slachtoffer worden van deze absurde maatregel. Bovendien werden de kruispunten om de stad te verlaten, nog niet aangepast aan de nieuwe situatie. Bijgevolg wordt het één grote chaos. Leveranciers, ondernemers en bewoners zullen onnodig moeten rondrijden", stelt Taelman.
"De verkeerscirculatie die op 7 maart in voege treedt, is een tijdelijke verordening tot het einde van de werken", antwoordt schepen Jan Hermans (Lier&Ko).
"Wat de kruispunten in het binnengebied betreft, die staan momenteel niet prioritair ter discussie. Voor het kruispunt Ring met de Mechelsesteenweg is het afwachten. Dit dossier is in handen van het Vlaamse Gewest en die communiceerde nog geen definitieve aanvangsdatum", besluit de schepen.